Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“For Mattia” (pianoconcert) door Douwe Eisenga

11/oktober/2019/20:30 - 22:30

€15

Terug naar de boot

Douwe Eisenga was in de zomers van 1987 en 1988 pianist, componist en acteur bij Theater te Water. Nadien heeft hij het conservatorium gedaan, vertrok naar Zeeland en werd componist. Hij heeft een aantal opmerkelijke composities op zijn naam staan, zoals ‘Requiem 1953’ voor de vijftigjarige herdenking van de watersnoodramp.

Al vijftien jaar trekt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt samen met de Britse schrijver David Mitchell, met de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier (composities voor drie balletten), de Italiaanse harpist Assia Cunego en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft Eisenga muziek voor harpist Lavinia Meijer, pianisten Marcel Worms, Jeroen van Veen en Gerard Bouwhuis, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag, theatermaker Boukje Schweigman en Aurelia Saxofoon Kwartet. Hij behoort tot de belangrijke en meest gespeelde hedendaagse componisten van Nederland. Nu is hij terug op de boot en speelt eigen werk.

FOR MATTIA

In 2017 neemt Douwe Eisenga het acht minuten durende For Mattia op. Dit stuk schrijft hij op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor kiest haar leven te beëindiggen. In de liefdevolle compositie verwerkt hij Mattia’s naam en de sfeer van haar favoriete muziek. Het ontroerende lied zonder woorden eindigt in 2017 (nr. 53) en 2018 (nr. 49) hoog in de Hart & Ziel Lijst met de volgens luisteraars van Radio 4 meest populaire 300 klassieke meesterwerken. Het is inmiddels uitgegroeid tot een heel concert dat Douwe vanavond aan boord gaat spelen.

Zaal open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: €15,-

U kunt reserveren door ons een mailtje met uw naam, de naam en de datum van het evenement en het aantal kaarten dat u wilt reserveren te sturen. Wij zetten u vervolgens op de lijst! Hier ontvangt u een bevestiging van.

Gegevens

Datum:
11/oktober/2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€15

Locatie

Podium Verwondering
Sluiskade
Groningen, Netherlands
+ Google Maps