Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Oranjewoud” door Renske de Vries

6/oktober/2023/20:30 - 22:30

€10

“Oranjewoud” door Renske de Vries

Een bijzondere voorstelling op het programma. Op 6 oktober speelt Renske de Vries haar indrukwekkende verteltheaterstuk ‘OranjeWoud’ bij ons aan boord. De theatervoorstelling OranjeWoud is een autobiografisch verhaal over een meisje en de onmacht die zij ervaart wanneer haar ouders scheiden. Hoe ze door te zwijgen en te schrijven zichzelf probeert te blijven. Het gaat over een kind dat puber en later volwassen wordt, op zoek naar het zorgeloze en vrije leven dat ze heeft verloren.

Script
Het script is gebaseerd op teksten van Renske zelf. Zij is opgegroeid in Oranjewoud. Vanaf haar kindertijd schreef ze gedichten en verhalen, als een spel met woorden en letters die voor haar een eigen wereld opriepen en die haar binnenste vertaalden en woorden gaven aan wie ze was.

Het gezelschap
Renske wordt bijgestaan door Ria Keijzer, die met haar saxofoon de verschillende theatrale momenten in de voorstelling muzikaal extra tot uitdrukking brengt.
De regie is in handen van Jos Spijkers, artistiek leider van Stichting ‘t Zwerk. Hij werd in 2021 als winnaar gekozen van de Gelderse Bokaal, cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland. Hij noemt zijn voorstellingen ‘theatrale documentaires’ omdat hij werkt met mensen die hun ‘eigen verhaal’  in een voorstelling brengen.

Zaal open: 20:00 uur

Aanvang: 20:30 uur

Entree: €10,-

Alvast reserveren? Dat kan! Reserveer door ons een mailtje met je naam, de naam en de datum van het evenement en het aantal kaarten dat je wilt reserveren te sturen. Wij zetten je vervolgens op de lijst! Hier ontvangt je een bevestiging van.

Gegevens

Datum:
6/oktober/2023
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Podium Verwondering
E-mail:
podiumverwondering@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Podium Verwondering
Sluiskade
Groningen, Netherlands
+ Google Maps