PROGRAMMA

Aankomende evenementen

Reserveer hier! Stuur een mailtje met je naam, de naam en de datum van het evenement en het aantal kaarten dat je wilt reserveren, en wij zetten je op de lijst. Hier ontvang je natuurlijk bevestiging van!

Over Podium Verwondering

Het leukste en kleinste podium van Nederland

In 1894 liet Willem Warre te Waspik een zeilend vrachtschip bouwen. Zijn houten aak was beschadigd door het ijs, en het nieuwe schip werd van ijzer. Hij noemde het schip Anna Maria. Naar de vrouw met wie hij getrouwd was. In 1977 kocht theatermaker Just Vink het schip met de bedoeling er een podium op te beginnen. Hij doopte het schip ‘Verwondering’. Het schip kwam naar Groningen en werd daar verbouwd tot een varend theater. De eerste voorstelling aan boord was het Oudejaarscabaret 1980, door bewoners van de Noorderhaven. in 1982 vond de eerste voorstelling plaats van Theater te Water. Met dit gezelschap aan boord voer het schip vijfendertig jaar rond. Door Groningen, Drenthe en Friesland, maar ook over de Waddenzee, en over het IJsselmeer naar Amsterdam en Rotterdam. 122.564 bezoekers zijn in die tijd over de loopplank gekomen. Maar het kunnen er nog veel meer worden. Als Podium Verwondering is het schip aan een derde leven begonnen. Er is gestart met een ruime programmering van kleinschalige voorstellingen. Voorlopig eens in de maand, daarna twee keer per maand en wie weet ooit iedere week meerdere optredens. Het succes van Theater te Water was te danken aan een trouw publiek en bevlogen spelers en vrijwilligers. Podium Verwondering hoopt even bevlogen artiesten en een even trouw publiek te trekken.

Onze Posters

POSTERS VAN ONZE (AFGELOPEN) EVENEMENTEN
« van 3 »

Wil je niets meer missen van ons programma en het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande knop en blijf op de hoogte! Uitschrijven kan natuurlijk altijd weer. En lijkt het je leuk om bij ons aan boord te spelen of weet je iemand die goed bij ons past? Stuur gerust een mail, we zijn altijd op zoek naar programma!