Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“Goedemorgen Nederland” van Theater te Water (Try-out)

10/april/2020/20:30 - 22:30

€15

Theater te Water maakte ter gelegenheid van vijftig jaar bevrijding een speciale voorstelling. Nu we in 2020 vijfenzeventig jaar bevrijd zijn brengt Podium Verwondering deze voorstelling opnieuw uit:

’Goedemorgen Nederland

De voorstelling speelt na de oorlog op het kantoor van een behangfabriek. Het personeel is een afspiegeling van de Nederlandse bevolking. Er is een collaborateur, een verzetsstrijdster, een ontkenner, een slachtoffer. In de herwonnen vrijheid moeten zij met elkaar zien samen te leven.

De intrige draait om de verzetsstrijdster, die na het verlies van haar geliefde in de oorlog geen liefde meer kan voelen, terwijl de collaborateur juist liefde voor haar heeft opgevat. Dit op zichzelf tragische gegeven leidt tot absurde en humoristische complicaties die de voorstelling veranderen in een schrijnende klucht.

Basis van het verhaal vormt een waargebeurde arrestatie in Groningen, gekoppeld aan een aantal andere herkenbare anekdoten uit die naoorlogse periode. 

Speelperiode

Van 10 april tot en met 17 mei iedere vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag (en in de laatste week donderdagavond, vrijdagavond en zondagavond).

Zaal open: 20:00

Aanvang: 20:30

Entree: €15,-

Locatie: Podium Verwondering (Sluiskade, Groningen)

U kunt reserveren door een mailtje met uw naam en de datum van de voorstelling en het aantal kaarten dat u wilt reserveren te sturen. Wij zetten u vervolgens op de lijst! Hier ontvangt u een bevestiging van.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kunstraad Groningen
Prins Bernhard Cultuurfonds
Stichting Emmaplein Foundation
Stichting Beringer Hazewinkel
J.B. Scholtenfonds & H.S. Kammingafonds

Gegevens

Datum:
10/april/2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€15

Locatie

Podium Verwondering
Sluiskade
Groningen, Netherlands
+ Google Maps